assessors
 
Inici
 
Qui som
 
Situació
 
Contacte
 
Bloc
 
Serveis
 
  Els 4 millors contractes si vols incorporar una persona jove a la teva empresa
22/06/2016
Qui som

Magí Vidal
Graduat Social

 
Jordi Godina
Tècnic Tributari
 
Carol Vidal
Llic en Ciències del Treball
 
 
   
 
   


Si tens necessitat d’incorporar una persona a la teva empresa, actualment existeixen diversos contractes bonificats que poden suposar que els costos laborals que es generen disminueixin considerablement. Tot seguit expliquem en línies generals quatre contractes realment avantatjosos que es poden dur a terme en funció del tipus d’empresari o de l’edat i situació personal del treballador: Concretament estem parlant de:

  • Contractació indefinida de joves per part d’autònoms o microempreses
  • Contractació a temps parcial de joves amb vinculació formativa
  • El contracte “Primer Empleo Joven”
  • Persones beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Contractació indefinida de joves per part d’autònoms o microempreses

Els autònoms i microempreses tenen la possibilitat de contractar persones de fins a 30 anys en condicions molt favorables, en concret d’una bonificació del 100% de les contingències comunes.
Els requisits que haurà de complir l’empresa son, principalment, que no hagin acomiadat treballadors de manera improcedent en els últims 6 mesos, que tinguin 9 treballadors o menys. Les empreses només podran tenir una persona contractada amb aquesta modalitat, i s’hauran de comprometre a mantenir al treballador com a mínim 18 mesos i mantenir o augmentar el nombre de treballadors aconseguit amb aquesta contractació com a mínim, un any.
El treballador per la seva part ha d’estar en situació d’atur i no haver estat mai contractat per l’empresa que hagi de dur a terme el contracte bonificat.

Contractació a temps parcial de joves amb vinculació formativa

En aquest cas l’empresa que contracti una persona de fins a 30 anys que estigui estudiant podrà accedir a una bonificació del 100% de les contingències comunes que es podrà allargar fins a 2 anys mentre el treballador continuï els seus estudis. El contracte podrà ser indefinit o temporal i la jornada serà del 50% com a màxim.
Els requisits per l’empresa son també mantenir el nivell d’ocupació assolit amb la contractació durant la duració del contracte bonificat i no haver fet cap acomiadament improcedent en els 6 mesos anteriors.
Pel que fa als requisits del treballador existeixen tres possibilitats: tenir una experiència laboral menor a 3 mesos, o estar inscrits a l’atur de fa mes de 12 mesos, o procedir d’un altre sector d’activitat.


Contracte “primer empleo joven”


Es podran realitzar contractes amb persones de fins a 30 anys i amb un contractes d’entre 3 mesos i 12 mesos (segons cada conveni col·lectiu), amb una jornada laboral compresa entre el 75% i el 100%.
L’empresa no haurà d’haver fet tampoc cap acomiadament improcedent en els últims 6 mesos i haurà de mantenir igualment el nivell d’ocupació durant 12 mesos.
En aquest cas, si l’empresa transforma el contracte a indefinit quan hagi transcorregut un mínim de 3 mesos accedirà a una bonificació de 500€ l’any durant 3 anys si contracta un home i de 700€ l’any en cas de dones.

Persones Beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil

Aquesta ajuda es pot aplicar a empreses i autònoms que contractin una persona menor de 25 anys inscrita al Sistema Nacional de Garantia Juvenil amb contracte indefinit.
Igual que els casos anteriors hauran de mantenir el nivell d’ocupació com a mínim 6 mesos i augmentar el nivell d’ocupació de l’empresa (es a dir, que a tall d’exemple, no podem acomiadar un dels treballadors actuals per a contractar una persona sota aquesta modalitat)
La bonificació a la que es té accés serà de 300€ al mes en cas de contractes a temps complet i disminuirà en cas de contractes a temps parcial. Un dels principals avantatges d’aquesta bonificació es que es compatible amb l’aplicació d’altres bonificacions existents en l’actualitat.

Per qualsevol dubte, o si requereixen informació més detallada, no dubtin a posar-se en contacte amb nosaltres. Igualment si així ho desitgen podem confeccionar-los un estudi de costos personalitzat per a la seva empresa sense cap compromís i amb total confidencialitat


EWF
   
Widget Carregant comentaris...
 
 
_____________________________ Creat per ______________________________
Vidal & Godina Assessors
Tots els drets reservats
Avinguda Raval del Carme 79A, 25300 Tàrrega (Lleida)
Tel: 973 599 028